Skraldiade

– en affaldskampagne for 5-8 årige børn

Kampagnen giver børn en bevidsthed om at affald ikke bare er affald – for affald det kan nemlig genbruges til mange ting. I Skraldiaden lærer vi børn om affald gennem leg. Børnene får en relation til affald gennem skraldehelten Reno.

Bogen om “Renos rene skov” er en vigtig del af Skraldiaden – og historien gør problemet med affald levende for børnene. Her møder børnene Reno, der elsker sit arbejde på genbrugspladsen. De følger Reno og Dyret i deres kamp mod alt det affald, der ligger i skoven. De møder Ligegyldia og Robert Rå der mødes i skoven og glemmer at rydde op efter sig.

Børnene opdager, at affald kan blive et problem, hvis man gør som Ligegyldia og Robert Rå, der smider affald overalt. I historien gør det ud over skovens dyr. Det synes Reno er noget svineri, så han får alle børnene til at hjælpe med at opklare mysteriet om, hvor affaldet kommer fra. Børnene bliver Renos affaldsdetektiver.

For at gøre børnene skrappe til skrald, arrangerer Reno en Skraldiade. Reno bliver børnenes skraldehelt. Det er ham, der sender sjove skraldebreve til børnene, hvor han fortæller, hvad der sker på genbrugspladsen og ude i skoven. Han fortæller også historier fra gamle dage – fra dengang man genbrugte alt. “Det kunne vi lære meget af i dag,” skriver Reno til børnene – og det er det, Skraldiaden går ud på.