Renos breve

Sammen med sin gode ven Dyret prøver Reno at gøre noget ved problemerne med affaldet ude i skoven. En dag får Reno en lys idé:

Reno vil skrive breve til alle børnene. De kan måske hjælp ham med at finde affaldet. Det er jo dem, der skal overtage jordkloden efter de voksne. De må da være interesserede i at hjælpe. De har jo meget bedre tid, end de voksne !

Derfor skriver Reno breve til børnene for at få hjælp med at opklare mysteriet om hvor affaldet kommer fra. Børnene bliver Renos affaldsdetektiver. Til sidst inviterer Reno børnene med til det store Skraldiade show inde i byen. Her møder de en masse andre affaldsdetektiver.

Renos affaldsdetektiver

En rigtig affaldsdetektiv skal være super dygtig til at få øje på alt det affald, der ligger og flyder! Det er selvfølgelig affaldsdetektiverne der skal løse mysteriet om, hvor affaldet kommer fra. Når Reno spørger folk, så er det aldrig dem, der har smidt affald i skoven! Men – hvor kommer det så fra, spørger han børnene?

Husk, at affaldsdetektiver har et hemmeligt affaldsdetektivtegn. Her er nogle børn, der har lært tegnet!

Læs Renos breve op for børnene

Giv jer god tid til at læse Renos breve for børnene, når I holder Skraldiade.

Brevene er tilrettelagt, så de inspirerer til leg og aktiviteter. De varmer op til, at børnene deltager i Skraldiadeshovet.

Reno sender også et takke brev, når Skraldiaden er overstået, for som han siger: “En gang Affaldsdetektiv, altid Affaldsdetektiv!”.