Cirkus Skrald

Ringsted børnehave besluttede at deres Skraldiadeprojekt i 2007 skulle være et cirkus. Her fortæller de om projektet:

Vi fik til opgave at inddrage hele huset i, hvad skrald og genbrug er. Der blev tænkt i nogle dage, indtil CIRKUS kom på banen. Vi syntes alle, at det var en fin idé, for børn ved jo i forvejen lidt om, hvad cirkus er, og så skulle vi næsten kun bruge tid på at fortælle om genbrug og skrald.

Cirkus med skrald

Vi brugte tid på at snakke om, hvordan vi fik skrald og genbrug ind i vores cirkus. Vi blev enige om, at vores kostumer skulle laves af genbrugsskrald. Men vi ville også vise vores børn, hvordan man kan holde vores by ren – så hvordan fik vi det til at hænge sammen? Efter noget snak frem og tilbage blev vi enige om, at hver gruppe (vi har 3 i børnehaven) skulle ud i byen og samle skrald, så alle børn fik en fornemmelse af, hvad der er skrald til at smide ud og hvilket skrald, man kan genbruge.

Da vi gik i gang med Cirkus Skrald, skulle hver stue stå for sine egne numre og kostumer. Vi har 2 stuer med 3-5årige og en skolegruppe – så der skal stilles forskellige krav til børnene. Da de forskellige numre var på plads, gik vi i gang med at tænke på, hvilke kostumer børnene skulle have på, og hvilket skrald/genbrug det skulle laves af.

Kostumer

Vi blev enige om, at vi ville lave linedansernes skørter af plastikposer – balancestængerne var gamle paraplyer påklipset gamle slikposer.

De stærke mænd løftede gamle papkasser som børnene malede sorte med et kasseret kosteskaft imellem.

Akrobaterne havde genbrugstøj på og sprang igennem en ild-ring lavet af stofrester.

De to heste foran dronningevognen havde gamle hundetæpper på – dronningen havde sin fastelavnsprinsessekjole på samt en nytårshat.

Hestene til hestenummeret blev lavet af gamle papkasser som børnene malede – og hovederne på hestene var af mælkekartoner, manken var af avispapir, og halerne var af gammelt tovværk osv.

Cirkussang

I vores børnehave synger vi meget, så der skulle også være en sang. Hvordan får man koblet skraldecirkus og musik sammen med en melodi, som børnene hurtigt kan lære? En af de voksne skrev sangen. Vi lavede musikinstrumenterne af y-pinde med ølkapsler på – og af sodavands- og øldåser og små papkasser med perler i.

Den 16. maj 2007 fremviste vi vores Cirkus Skrald for forældrene i børnehaven. Vi er meget stolte over tilslutningen, alle forældre kom!

Vores Skraldecirkus projekt var planlagt til at tage 3 uger, men på grund af regn, fik vi en ekstra uge, og ved evalueringen var 4 uger fint, 3 uger ville have været for lidt. Det var et spændende projekt, hvor vi kom rundt om rigtigt mange forskellige ting, som skulle kobles sammen til et tema. Der blev også lavet en rigtig flot film fra selve Cirkusforestillingen.