Tønder Kommune

Velkommen til Skraldiade!

Glæd dig – for til efteråret er der igen Skraldiade for 5-6 årige børn i Tønder Kommune. Skraldiaden er en affaldskampagne, hvor der bliver sat fokus påaffald, så det engagerer både børn og voksne. Kampagnen afsluttes med et skrald af en musical.

Historien om Reno

Skraldiaden bygger på en sjov og medrivende historie om skraldehelten Reno og hans gode ven Dyret. Sammen kæmper de mod store bunker af affald i skoven. Ligegyldia og Robert Rå mødes ofte ude i skoven. Kan de have noget med affaldsbunkerne at gøre? Historien rejser spørgsmålet: Hvor kommer alt affaldet fra? Det er et mysterium! For når Reno spørger folk, så er der ingen, der smider affald i skoven. Mystisk!!

Det bliver børnene, der skal hjælpe Reno. Han gør børnene til sine Affaldsdetektiver, og de bliver involveret i at opklare mysteriet om affaldsbunkerne.

“Affald er ikke bare affald, men en ressource”

De pædagogiske aktiviteter og skraldelegene vil inddrage børnene i problematikken og få dem til at forstå, at affald ikke bare er affald, men at det kan bruges til noget fornuftigt.

Børnene får breve fra helten Reno. De vil møde ham og Dyret, Ligegyldia og Robert Rå i skikkelse af professionelle skuespillere til Skraldiadeshowet, musicalen “Renos rene skov”.

Selve showet er målrettet børn i alderen 5-8 år, men de andre børn i institutionen kan selvfølgelig

Kom og vær med til

Skraldiade

– det’ for børn!

Velkommen til Skraldiade!

deltage i de mange lege og aktiviteter i Skraldiaden.

Alle deltagergrupper får bogen om Reno med link til musikken fra musicalen – billedbøger til alle børnene og forskellige inspirationsmaterialer til det pædagogiske arbejde.

Skraldiaden kan tilpasses de aktiviteter, læringsmål eller kompetencer I i forvejen arbejder med i daginstitutioner og indskoling, og det forventes at alle tilmeldte plukker i aktiviteterne fra materialet “Skraldiadeinspirationer”, så Skraldiaden ikke bare bliver en enkeltstående dag “ud af huset”.

Tønder Kommune og KampagneKompagniet arrangerer kampagnen. Læs mere på skraldiade.dk.

Vi glæder os til at se alle børnene til Skraldiade!!

Skraldiadeshow:

Tid: 2. oktober 2019, kl. 10.00
Sted: Schweizerhalle – Tønder Kulturhus, Ribelandevej 39, 6270 Tønder

Tilmelding og spørgsmål til:

Kontaktperson: Helle Vibeke Hansen
Tel: 29170351
E-mail: hvha@toender.dk

senest 23.04.2019

Arrangør:

Tønder Kommune Børn og Skole Wegners Plads 2 6270 Tønder

Det praktiske:

Der er plads til 500 børn i kampagnen, pladserne fordeles efter først-til-mølle, der er mulighed for at komme på venteliste.

Når du mailer din tilmelding, er det vigtigt at du oplyser flg:

1) institution

2) antal børn

3) antal voksne

4) tovholders fulde navn + e-mail

5) ønske om et info-møde

Læs mere på skraldiade