Pap

Først kan man lege med det – og hvad så, når man er færdig med det?

Pdf til print

 

 

 

Papkasse show

Vi bruger rigtigt meget pap! Hver gang din mor og far bestiller på internettet, bliver det leveret i en papkasse. Tænk bare på alle de tomme havregryns- og cornflakes­æsker vi smider ud. For ikke at tale om pappet uden om tandpastatuben, emballagen om den nye legetøjsbil eller de store papkasser, som den nye computer eller stereoanlægget er pakket ind i. Heldigvis kan det meste pap og karton bruges igen. De fleste børn synes, at det er sjovt at lege med pap, og der kan komme mange sjove oplevelser ud af det. Når det ikke er sjovt længere, skal man samle det hele sammen og aflevere det til genbrug.

Hvad er pap lavet af?

Helt nyt pap, papir og karton er lavet af træ. Især i Sverige har de en masse skove og tusindvis af træer, som bliver fældet hvert år, så de kan laves om til pap, papir og karton.

 

 

 

 

 

Pap kan blive til pap

Pap skal lægges i papcontaineren henne på genbrugspladsen. Containeren bliver kørt til en papirfabrik, der vasker pappet og laver det til nyt pap, æggebakker osv. Hvis man i stedet lægger pappet i containeren for brændbart, bliver pappet bare brændt af. Ved at genanvende pap igen og igen, kan vi spare en masse energi og vand. Det kræver nemlig meget mindre vand og energi at lave nyt pap af pap, der allerede har været brugt – end at lave pap af nyt træ.