Pap

Først kan man lege med det – og hvad så, når man er færdig med det?

 

Papkasse show

Vi smider dagligt en masse pap eller karton ud i skraldespanden. Og det er ærgerligt. For det meste pap og karton kan bruges igen. Tænk bare på alle de tomme havregryn- og cornflakesæsker, vi smider ud. For ikke at tale om pappet uden om tandpastatuben, emballagen om den nye legetøjsbil eller de store papkasser som den nye computer eller stereoanlægget er pakket ind i. De fleste børn synes det er sjovt at lege med pap, og der kan komme mange sjove oplevelser ud af det. Når det ikke er sjovt længere, skal man samle det hele sammen og køre det hen på genbrugspladsen.

Hvad er pap lavet af?

Helt nyt pap, papir og karton er lavet af træ. Især i Sverige har de en masse skove og tusindvis af træer, som bliver fældet hvert år, så de kan laves om til pap, papir og karton.

Pap kan blive til pap

Pap skal lægges i papcontaineren henne på genbrugspladsen. Containeren bliver kørt til en papirfabrik, der vasker pappet og laver det til nyt pap, æggebakker osv. Hvis man i stedet lægger pappet i containeren for brændbart, bliver pappet bare brændt af. Ved at genanvende pap igen og igen, kan vi spare en masse energi og vand. Det kræver nemlig meget mindre vand og energi at lave nyt pap af pap der allerede har været brugt – end at lave pap af nyt træ.