Affald i naturen

Pdf til print

Det du smider væk – bliver ikke væk

Hver eneste dag smider vi noget ud. Det vi smider ud, kalder vi for affald. Affald er alt lige fra madrester, emballage til brugte møbler, biler og byggematerialer. Desværre bliver noget af affaldet bare smidt ud i den danske natur af bare ligegyldighed og uden tanke for, hvad det betyder for dyr og planter.

Dåser og skidt hober sig op

I 2015 arrangerede Dansk Naturfredningsforening en affaldsindsamling i hele landet. Der blev den dag indsamlet 132 ton affald!

Der var 110.000 mennesker med den dag, og de fjernede dåser, cigaretskod og plastikposer fra skove, strande og rabatter. Der blev fx fundet over 120.000 dåser. Der blev også fundet et halvt toilet, et pyntet plastikjuletræ med fod, en dør, et høreapparat, et pengeskab, en svømmefod, en madras, et elektrisk klaver og et halvt kørekort, flere hulahopringe, 20 kg engelske og tyske aviser, 71 kg slagteaffald og sidst, men ikke mindst, et affaldsskilt med påskriften: ”Affald må ikke smides i naturen – vi henviser til genbrugsstationen”.

Børn kan hjælpe naturen

Der er meget dejlig natur i Danmark og en masse søde og energiske børn. Tænk hvis ALLE skoler kunne gennemtrave nogle kilometer strand, skov eller grøftekanter et par gange om året og samle ALT affaldet op og fortælle om det derhjemme? Eller tænk hvis alle danskere holdt op med at smide affald i naturen og sorterede det, så det kunne blive genbrugt. Så kunne man bruge naturen til at lege i.

Pas på naturen – så passer den på os!