Affald i naturen

Det du smider væk – bliver ikke væk

Hver eneste dag smider vi noget ud. Det vi smider ud, kalder vi for affald. Affald er alt lige fra madrester, emballage til brugte møbler, biler og byggematerialer. Desværre bliver noget af affaldet bare smidt ud i den danske natur af bare ligegyldighed og uden tanke for, hvad det betyder for dyr og planter.

Dåser og skidt hober sig op

132 ton affald og over 120.000 dåser flød i den danske natur i 2015. Selvom der stadig ligger affald i naturen, så er der 132 ton mindre efter 110.000 mennesker fjernede dåser, cigaretskod og plastikposer fra skove, strande og rabatter. Indsamlingen var arrangeret af Danmarks Naturfredningsforenings nationale affaldsindsamling.

Der er tilsyneladende ingen grænser for typer af affald, man kan finde på at smide i naturen. Man fandt et halvt toilet, et pyntet plastikjuletræ med fod, en dør, et høreapparat, et pengeskab, en svømmefod, en madras, et elektrisk klaver og et halvt kørekort, flere hulahopringe, 20 kg engelske og tyske aviser, 71 kg slagteaffald og sidst, men ikke mindst, et affaldsskilt med påskriften: ”Affald må ikke smides i naturen – vi henviser til genbrugsstationen”.

Børn kan hjælpe naturen

Der er meget dejlig natur i Danmark og en masse søde og energiske børn. Tænk hvis ALLE skoler kunne gennemtrave nogle kilometer strand, skov eller grøftekanter et par gange om året og samle ALT affaldet op og fortælle om det derhjemme? Eller tænk hvis alle danskere holdt op med at smide affald i naturen og kørte affaldet hen på genbrugspladsen. Så kunne man bruge naturen til at lege i.

Pas på naturen – så passer den på os!